Co uvařit na slavnostní oběd nebo večeři? Steak z pravé svíčkové se sladkou pikantní omáčkou.
Ingredience:
2 porce hovězí svíčkové
200 ml silného hovězího vývaru
1 snítka tymiánu
3 dcl červeného vína
2 lžíce másla
2 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
sůl, pepř
čerstvá petrželka
Ingredience:
Nejprve si maso nasolte a pořádně opepřete. V kastrůlku si svařte víno, mělo by získat konzistenci sirupu. Pak do něj přidejte vývar a svařte na pětinu.
Na rozpálené pánvi s trochou oleje si opečte steaky. Z každé strany postačí čtyři až pět minut.
Do svařeného vína přidejte tymián a na česnek, buď celý, nebo rozpůlený. Ještě pět minut povařte.
Hotový steak naservírujte na talíř a přelijte vinnou omáčkou. Případně dozdobte čerstvou petrželkou.