Ke středně propečené hovězí svíčkové se hodí lehce pikantní houbovo-pepřová omáčka.
Suroviny:
2 steaky z hovězí svíčkové
hrst oblíbených hub (hříbky, žampiony, lišky)
250 ml smetany ke šlehání
čerstvě mletý pepř
sůl
rostlinný olej
Postup:
Na pánvi rozpalte olej. Mezitím maso klouby prstů jemně promněte, lehce ho osolte a opepřete. Položte ho na rozpálenou pánev a z každé strany pečte 3–5 minut dle toho, jak moc chcete mít maso propečené. Maso z pánve vyjměte, výpek na ní ale nechte.
Na pánev přidejte na plátky nakrájené čerstvé houby a restujte ve výpeku tak dlouho, dokud nechytnou zlatavou barvu. Nyní vše zalijte smetanou ke šlehání, bohatě ji opepřete, přidejte sůl, zahřívejte 5 minut a můžete podávat.
Náš tip
Omáčkou maso nikdy nepolévejte, servírujte ji zvlášť.