Suroviny:
2 medailonky hovězí svíčkové
2 šalotky
1 lžíce másla
1 lžíce petrželky
1/2 lžičky tymiánu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky worcesterové omáčky
sůl
1/4 šálku smetany
1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru
1/4 skleničky brandy
1 šálek žampionů
1 stroužek česneku
pepř
Postup:
Maso důkladně osolíme a opepříme. Máslo rozpustíme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme na pánev maso a z každé strany 1–2 minuty osmahneme a pak dáme bokem. Přidáme nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékáme cca půl minuty.
Pak přidáme houby a orestujeme je doměkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme. Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu.
Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.
Tip!
Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše nebo pečené batáty.