Na steaky:
4 steaky z hovězí svíčkové
olivový olej
sůl a drcený černý pepř
Na pepřovou omáčku:
1 cibule
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
2 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
250 ml horkého hovězího vývaru
250 ml smetany ke šlehání, sůl
Postup:
Hovězí steaky očistíme. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a společně se zeleným pepřem orestujeme na oleji v kastrůlku. Směs zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu. Omáčku za stálého míchání zvolna sváříme na polovinu.
Do omáčky přilijeme smetanu a nadále ji vaříme, dokud nezhoustne. Dle chuti ji dosolíme.
Grilovací pánev potřeme olejem a rozpálíme ji. Steaky na ní pečeme, dle žádaného stupně propečení, 5–15 minut.