Hovězí srdce je stejně hodnotné jako maso, možná i víc. Dá se připravovat mnoha způsoby – zkuste třeba tento s houbovou náplní.
Potřebujete:
✿ 1 hovězí srdce
✿ 1 cibuli
✿ lžíci sádla
✿ 50 g slaniny
✿ 100 g žampionů (nebo jiných hub)
✿ 1 vejce
✿ hrst špenátových listů
✿ drcený kmín
✿ sůl, pepř
✿ polévkové koření
1. Srdce opláchněte a očistěte, vložte do papiňáku, zalijte vařící vodou, přidejte polévkové koření, osolte, uzavřete a vařte asi 50 minut.
2. Mezitím si očistěte a nakrájejte cibuli a houby. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, houby, osolte, opepřete a okmínujte.
Duste, až se vypaří všechna voda, pak do směsi přidejte vejce a nakrájený špenát a promíchejte.
3. Uvařené srdce vyndejte z hrnce, opatrně nařízněte a vnitřek naplňte houbovou směsí. Nakrájejte na plátky a podávejte s rukolou či zeleným salátem.