Hovězí maso naložené ve výtečné marinádě s paprikou, cibulí a cherry rajčaty.
Příprava: 25 minut + 2 hod marinování
Náročnost: *
Cena za porci: 35 Kč
Suroviny na 4 porce
– 12 cherry rajčat
– 2 zelené papriky
– 600 g hovězího zadního masa
– cibule
– 100 g slaniny
Na marinádu
– 150 ml červeného vína
– 5 lžic sójové omáčky
– 2 lžíce plnotučné hořčice
– 2 lžičky cukru
– 1 lžíce oleje
Postup
1. Suroviny na marinádu prošlehejte. Maso nakrájejte na 2 cm kostky a nechte hodinu marinovat.
2. Papriku, cibuli a slaninu nakrájejte na kousky. Na špejle napichujte střídavě maso, slaninu a zeleninu.
3. Špízy grilujte asi 8 minut z každé strany.