Pro milovníky hovězího masa je tento salát jako stvořený. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
Suroviny:
300g hovězí svíčkové
2 červené papriky
2 hrsti vašeho oblíbeného salátu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce horčičných semínek
1 lžička medu
olivový olej
sůl, pepř
máslo
Postup:
Svíčkovou si osolte a opepřete.
Dejte si rozehřát olej a svíčkovou opravdu velmi zprudka orestujte z obou stran. Z každé strany postačí tři minuty, aby uvnitř zůstala krásně růžová.
Maso stáhněte z oleje a položte na něj lžičku másla, nechte rozpustit.
Smíchejte si hořčici a semínka, přidejte 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř a med. Promíchejte.
Zálivkou ochuťte natrhnaný salát a na tenké proužky nakrájenou papriku.
Servírujte s tenkými plátky svíčkové.
To vypadá jako fajn receptík, musím zkusit. Hořčičná omáčka s hovězím zní fakt dobře. 😉
mmm tohle vypadá fakt super, miluju nový recepty a hovězí mám nejradši, takže ideální kombinace. Díky za tip!
takový salát jsem ještě nedělala, ale vypadá to super. hořčice a hovezí, to musí bejt dobra kombinace 🙂
Recept vypadá moc lákavě. Těším se, až ho vyzkouším. Kombinace hořčičné omáčky a hovězí svíčkové musí být vynikající. Děkuji za inspiraci!