Sladce trpké višně se postarají o pikantní chuť masa a zároveň o to, že roláda bude pěkně šťavnatá.
Ingredience:
800 g hovězího pupku
300 g sušených neslazených višní
2 lžíce maizeny
300 ml červeného vína
1 velká cibule
snítka rozmarýnu
olej
sůl
pepř
Postup:
Pupek odblaňte, lehce naklepejte, osolte, opepřete a posypejte rozemnutým rozmarýnem. V kastrolku ohřejte víno, přidejte trochu rozmarýnu a sušené višně. Nechte pomalu táhnout tak dlouho, dokud višně nenasají tekutinu a nezměknou.
Poté přidejte v trošce vody rozpuštěnou maizenu a zahustěte jí višňovou náplň. Náplní potřete plát masa, roládu opatrně stočte a svažte kuchyňským provázkem. Na pánvi na oleji roládu opečte tak, aby se zatáhla.
Na pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli. Když je zlatavá, vložte ji do pekáče k roládě. Přilijte 150 ml vody a roládu pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 180 min.
Během pečení ji pravidelně přelévejte výpekem a podle potřeby také podlévejte. Podávejte tuto roládu s bramborovým knedlíkem, kterým se dá lahůdková šťávička z talířku vytírat nejdůkladněji.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 250 Kč
Wow, višně a hovězí? To zní neobvykle, ale moc zajímavě! Jsem zvědavá, jak to chutná. Asi bych šla do toho, kdybych našla sušené višně.
Tohle jsem ještě nikdy nezkoušela, ale zní to moc zajímavě. Si říkám, že třeba tenhle víkend najdu chvíli na vyzkoušení tohoto receptu.
Miluju nové nápady na vaření a tohle vypadá jako skvělá výzva. Pikantní hovězí s nádechem sladké chuti… už se mi sbíhají sliny!
Mít višně v roládě mě opravdu překvapilo! To by mohla být taková nepravidelná, ale lahodná změna. Už se těším, až si to doma zkusíme.
Ohromně mě zaujala kombinace višní a hovězího masa! Myslím, že se hodlám dostat do kuchyně a vyzkoušet tuhle roládu o víkendu. Děkuji za inspiraci!
Vypadá to jako moc zajímavý recept! Višně a hovězí vypadá jako úžasná kombinace. Určitě to zkusím u nás doma, děti budou koukat!