Domácí hovězí polévka je výborná na chuť i na zahřátí. Skvělá i při jarní únavě.
Potřebujete:
✿ 400 g hovězího předního
✿ 1 hovězí kost
✿ 1 cibuli
✿ 2 mrkve
✿ 1 petržel
✿ ½ celeru
✿ 1 bobkový list
✿ libeček, tymián
✿ sůl, pepř
✿ 3 kuličky pepře a nového koření
✿ hrst zavářkových nudlí
✿ čerstvou petrželku
1. Maso a kost dejte do hrnce, zalijte 2 l vody. Přidejte oloupanou přepůlenou cibuli, mrkev, celer, petržel, koření a přiveďte k varu. Vařte pomalu asi 2 h, až maso úplně změkne.
2. Maso a kost vyjměte, nechte mírně zchladnout a oberte ho a nakrájejte. Zeleninu vyjměte a nakrájejte na kostičky, nakrájené maso a zeleninu vraťte do vývaru.
3. Polévku znovu přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.