Mimořádně lahodná kombinace naprosto rozdílných chutí.
Ingredience na 4 porce:
800 g hovězí kýty
3 mrkve
1 cibule
150 g žampionů
250 g slaniny
3 bobkové listy
4 snítky rozmarýnu a tymiánu
1 česnek
100 g hladké mouky
500 ml hovězího vývaru
olej
sůl
celý pepř
hřebíček
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso i zeleninu dáme do zapékací misky, posypeme bobkovým listem, kuličkami pepře, hřebíčkem, tymiánem a rozmarýnem.
Zalijeme vínem a necháme v lednici přes noc marinovat. Naložené maso se zeleninou přecedíme a víno necháme stranou. Na pánvi osmažíme maso, přidáme mrkev s cibulí a 10 min dusíme. Poté vše posypeme moukou, podlijeme vínem a zamícháme.
Krátce povaříme, přidáme vývar a celé stroužky česneku a podusíme. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 120 min. Během pečení maso poléváme omáčkou.
Kostičky slaniny osmažíme do růžova a přidáme nakrájené žampiony. Orestované je podáváme v omáčce spolu s pečeným masem a bagetkou.
Doba přípravy: 150 min
Cena za 1 porci: 89 Kč