Připravte si něco skutečně netradičního.
Ingredience:
cca 300 g hovězí kýty
1 menší brokolice
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého zázvoru
2 lžíce rostlinného oleje
1–2 lžíce bílého sezamu
uvařená jasmínová rýže
Na marinádu:
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce medu nebo třtinového cukru
1 lžička škrobu
1 lžička sezamového oleje
špetka chilli
Postup:
Maso nakrájejte na tenké nudličky.
V misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Maso do ní naložte a nechte marinovat aspoň 20 minut.
Brokolici krátce povařte v osolené vodě nebo napařte (cca 2–3 minuty). Poté zchlaďte ve studené vodě.
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej. Přidejte česnek a zázvor, krátce orestujte.
Přidejte naložené maso i s částí marinády a restujte 4–5 minut.
Přidejte brokolici a promíchejte. Pokud chcete víc omáčky, přidejte 1–2 lžíce vody nebo zbytek marinády a krátce povařte.
Na závěr posypejte sezamem.
Na talíř nebo do misky dejte porci uvařené rýže, navrch přidejte směs hovězího masa s brokolicí a dozdobte ještě trochou sezamu.
Zní to jako úžasný zpestření týdenního menu. Asijské chutě doma prostě vedou!
Tak tohle musím zkusit, tyhle netradiční kombinace miluju. Díky za tip!
Ty jo, hovězí s brokolicí! No proč ne, zní to dost zajímavě. Hned si ten recept uložím.
Miluji asijskou kuchyni a tento recept zní úžasně! Určitě to vyzkouším, jen škoda, že nemám doma všechny ingredience.
Tento recept vypadá perfektně, už se těším, až ho zkusím. Určitě se skvěle hodí na večeři s přáteli.