Máte chuť na něco ostřejšího? Připravte si hovězí steak s chuťově výraznými bylinkami a chilli.
Ingredience:
250 g hovězího steakového masa
100 g baby špenátu
150 g cherry rajčátek
1 chilli paprička
2 lžíce arašídů
2 jarní cibulky
1 mrkev
1 hrst koriandru
1 hrst thajské bazalky
Na zálivku:
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetové šťávy
1 lžíce cukru
1 lžíce vody
1 stroužek česneku
½ chilli papričky
Postup:
Maso nakrájejte na tenké nudličky. Zprudka ho opečte na rozpálené pánvi s trochou oleje. Osolte ho a opepřete. Pak maso nechte vychladnout.
Špenát opláchněte a osušte. Cherry rajčátka rozkrojte napůl. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Chilli nasekejte najemno. Mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Bylinky natrhejte nebo nahrubo nasekejte.
Smíchejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, vodu, česnek a chilli.
Na pánvi krátce opražte arašídy.
Do velké mísy dejte špenát, rajčata, cibuli, mrkev, bylinky a chilli. Přidejte opečené maso. Zalijte připravenou zálivkou a promíchejte.
Salát na závěr posypejte opraženými oříšky.
Tak tohle zní super na večeři! Hovězí s thajskýma bylinkama, to určitě zkusím. Už jen čekám, jak se to doma bude rozplývat na jazyku!