Původně orientální jídlo se připravuje z dušeného kořeněného masa. Kromě hovězího lze použít i kuřecí nebo skopové.
Suroviny:
200 g rýže basmati
300 g hovězí roštěné
2 lžíce slunečnicového oleje
1 červená cibule Σ 2 stroužky česneku
600 ml kuřecího vývaru
10 sušených meruněk
1 dcl pomerančové šťávy
1 lžíce pomerančové kůry
špetka mleté skořice
2 chilli papričky
2 lžičky římského kmínu
sůl, pepř
Postup:
V hlubší pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opečte nakrájenou cibuli. Do pánve přidejte chilli, česnek, kmín, skořici a minutu restujte. Přidejte vývar a meruňky. Přiveďte k varu.
Nyní přidejte maso, případně ho orestujte zvlášť. Nakonec do pánve přidejte pomerančovou šťávu a kůru, pokrm dosolte a dopepřete a hodinu duste. Servírujte rýži smíchanou s masem, případně zvlášť.