Po upečení maso nechte přikryté alobalem a dopřejte mu chvilku odpočinku. Pokud byste ho hned nakrájeli, vytekla by z něj šťáva a maso by zůstalo suché.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg hovězího zadního
● 1 stroužek česneku
● sůl, pepř
● olej
● 500 g brambor
● 300 g kořenové zeleniny
● hrst malých cibulek
● 5 snítek tymiánu
Postup:
Maso osolte, opepřete a pak potřete olejem a prolisovaným stroužkem česneku. Brambory oškrábejte. Pokud jsou malé, nechte je vcelku, ty větší ale nakrájejte. Cibulky oloupejte a kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky.
Do olejem vymazaného pekáčku dejte maso. Podlejte je trochou vody a vložte do trouby předehřáté na 160 0C. Pečte přibližně 3 hodinky. V průběhu pečení přelévejte maso výpekem.
Po dvou a půl hodinách pečení přidejte k masu ještě zeleninu a pečte ji, dokud nezměkne.
Příprava: 180 min
Cena za porci: 95 Kč