Po upečení maso nechte přikryté alobalem a dopřejte mu chvilku odpočinku. Pokud byste ho hned nakrájela, vytekla by z něj šťáva a maso by zůstalo suché.
Ingredience:
● 1 kg hovězího zadního
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● olej
● 500 g brambor
● 300 g kořenové zeleniny
● hrst malých cibulek
● 5 snítek tymiánu
Postup:
Maso osolte, opepřete a pak potřete olejem a prolisovaným stroužkem česneku. Brambory oškrábejte. Pokud jsou malé, nechte je vcelku, ty větší nakrájejte. Cibulky oloupejte a kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky.
Do olejem vymazaného pekáčku dejte maso. Podlejte trochou vody a vložte do trouby předehřáté na 160 0C. Pečte asi 180 minut. V průběhu pečení přelévejte maso výpekem. Po dvou a půl hodinách pečení přidejte zeleninu a pečte, dokud není měkká.
Příprava: 180 min
Cena: 310 Kč
Takove pečení jsem jeste nezkusila, ale vypadá to moc lákavě! Určitě si článek uložím a vyzkouším to brzo.
Líbí se mi, že se článek zmiňuje o důležitosti nechat maso odpočinout. To je opravdu klíč k šťavnaté pečínce. Tymián dodá ten správný šmrnc!