Po upečení maso nechte přikryté alobalem a dopřejte mu chvilku odpočinku. Pokud byste ho hned nakrájeli, vytekla by z něj cenná šťáva, a maso by zůstalo suché.
Ingredience na 4 porce:
● 1 kg hovězího zadního
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● olej
● 500 g brambor
● 300 g kořenové zeleniny
● hrst malých cibulek
● 5 snítek tymiánu
Postup:
Maso osolte, opepřete a pak potřete olejem a prolisovaným stroužkem česneku. Brambory oškrábejte. Pokud jsou malé, nechte je vcelku, ty větší ale nakrájejte.
Cibulky oloupejte a kořenovou zeleninu pečlivě očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Do olejem vymazaného pekáčku dejte maso. Podlejte je trochou vody a vložte do trouby předehřáté na 160 0C.
Pečte přibližně 3 hodinky. V průběhu pečení maso důkladně přelévejte výpekem. Po zhruba dvou a půl hodinách pečení přidejte zeleninu a pečte, dokud není pečínka měkoučká.
Příprava: 180 min
Cena za 1 porci: 95 Kč
Děkuju za skvělý recept! Vždycky jsem měla problém s tím, aby hovězí pečínka nebyla suchá a tento tip s alobalom mi otevřel oči. Určitě vyzkouším příští neděle na rodinném obědě.