I když se s obsahem železa ve špenátu američtí vědci kdysi poněkud spletli, i tak ho má v sobě dost. Ještě víc ho má hovězí maso a společně je to lahůdka, kterou nepohrdne ani Pepek námořník!
Potřebujete:
600 g hovězí plece, 2 lžíce sádla, 150 g slaniny, 2 cibule, 400 ml vývaru, sůl, mletý pepř, 600 g listového špenátu, 2 stroužky česneku, 1 vejce
Postup:
Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. V kastrolu do trouby rozškvařte polovinu slaniny na kostičky, přidejte jednu nakrájenou cibuli a asi 3 minuty opékejte. Přidejte maso, opečte ho a podlijte vývarem. Přiklopte a pečte při 200 °C asi hodinu.
Špenátové listy spařte vodou a hned zchlaďte studenou a nechte okapat. Zbylou slaninu rozpusťte v kastrolu, přidejte druhou cibuli a česnek nakrájené nadrobno a nechte zezlátnout.
Přidejte špenát a duste 15–20 minut doměkka a odstavte. Vejce prošlehejte v misce a vmíchejte do horkého špenátu, osolte a opepřete. Pečeni podávejte se špenátem a opečeným i brambory. .