Suroviny:
750 g hovězího zadního
sůl a pepř
slunečnicový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany
Postup:
Maso nakrájíme na plátky asi centimetr silné, osolíme je a opepříme z obou stran a na koncích mírně nařízneme, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpálíme v širším hrnci, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme česnek a pak na něm zprudka opečeme plátky masa.
Přidáme houby, podlijeme 150 ml vývaru a za občasného podlévání dusíme doměkka, minimálně jednu hodinu.
Na závěr přidáme zbylý vývar, povaříme, podle chuti zahustíme tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmícháme jednu lžíci zakysané smetany.