Hovězí líčka na víně byla dlouho opomíjena, ale opět se vracejí!
Ingredience
1 kg hovězích líček, 2 mrkve, 1 petržel, ½ celeru, 2 cibule, 750 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 4 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 50 g másla, černý pepř, nové koření, bobkový list, řapíkatý celer, špetka cukru, sůl
Postup
Očistíme líčka od vrstvy tuku, membránu ponecháme. Na rozpáleném oleji nasolená a opepřená líčka opečeme ze všech stran. Nakrájíme zeleninu a v hrnci ji na másle osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, promícháme.
Přidáme bobkový list, rozmarýn, nové koření, nakrájený řapíkatý celer, celý pepř a rajský protlak, zalijeme vše vínem a přivedeme k varu.
Do hrnce přidáme líčka, zalijeme je vývarem a pozvolna dusíme v předehřáté troubě při 130 °C, dokud nebudou měkká, což budou asi po 2 hodinách. Líčka opět vyndáme, omáčku přecedíme přes síto, dosladíme, dochutíme kořením a maso vrátíme zpět do omáčky. Nejlepší jsou s bramborovou kaší.