Linda miluje hovězí, takže hovězí líčka na víně jsou pokrmem, kterému nikdy neodolá.
Ingredience:
2 až 3 mrkve, 1 petržel, ½ celeru, 1 větší cibule, 700 ml červeného vína, 1 kg hovězích líček, 2 stroužky česneku, 800 ml hovězího vývaru, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 snítky tymiánu, 2 bobkové listy, 1 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, 1 snítka rozmarýnu
Postup: V hrnci nejdříve na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme osolená a opepřená hovězí líčka, pak je vyjmeme a dáme stranou.Očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na menší kousky, dáme ji do hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova.
K zelenině přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a stále mícháme, asi tak 3 minutky.
Přidáme bobkové listy, tymián, rozmarýn, nové koření, celý pepř a rajský protlak, promícháme, zalijeme vínem a přivedeme k varu.
Vaříme přibližně 30 minut, pak vložíme opečená líčka, přilijeme hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a pozvolna dusíme v troubě při 130 °C asi 2 hodiny, dokud nejsou líčka dokonale měkká.
Líčka vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme, nebo ještě lépe propasírujeme, přes síto a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a máme hotovo.