Můžete použít jak čerstvé lesní houby, tak i sušené nebo žampiony. Místo klasického kmínu zkuste římský, který má mnohem intenzivnější chuť.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g hovězí kližky
● 1 cibule
● hrst čerstvých hub
● 2 lžičky sušeného tymiánu
● 1 stroužek česneku
● 100 ml bílého vína
● 150 ml smetany
● sůl
● pepř
● 100 g anglické slaniny
● 1 lžička drceného kmínu
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kostky nebo na nudličky. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. V hlubší pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a přidejte maso.
Zprudka opečte, přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Maso podlejte vínem a nechte ho mírně odpařit. Přidejte houby, stroužky česneku a promíchejte. Směs poduste 10 min. Přilejte smetanu, přisypte tymián a omáčku vařte 5 min. Nakonec dle chuti osolte a opepřete.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Recept vypadá skvěle! Už dlouho jsem chtěla zkusit římský kmín, ale nevěděla jsem, kde začít. Děkuji za tip!
Tak hovězí na houbách miluju! A římskej kmín jsem nikdy nezkoušela, fakt to zní zajímavě. Díky za inspiraci!