Ke guláši je samozřejmě perfektní jen čerstvý chléb, ale můžete udělat i knedlík nebo těstoviny.
Ingredience:800 g hovězího masa, 5 cibulí, 80 g čerstvých hub, olej, 60 g hladké mouky, 1 balení rajčatového protlaku, 2 mrkve, 1 česnek, vývar nebo voda, sladká paprika, kmín, pepř a sůl
Postup Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Zaprašte ji mletou paprikou, přidejte hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka.
Pak trochu zvyšte plamen a všechnu tekutinu zredukujte, až zbyde jen tuk. Zaprašte moukou, za stálého míchání orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte očištěné houby nakrájené na kousky, mrkev a protlak.