Jedno z nejoblíbenějších a nejslavnějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu chilli.
Potřebujete:
✿ 500 g hovězí kližky
✿ 500 g cibule
✿ 3 stroužky česneku
✿ sádlo
✿ sůl, pepř
✿ majoránku
✿ kmín
✿ mletou sladkou papriku
1. Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte a osmažte v kastrolu na sádle.
2. Poté přidejte maso a osmahněte ho ze všech stran. Pak přisypejte kmín a mletou papriku, ještě chvilku lehce orestujte a hned podlijte trochou vody. Maso nechte několikrát vydusit až na šťávu a znovu vždy podlévejte.
3. Až bude maso poloměkké, zalijte ho větším množstvím vody, přidejte prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a duste do té doby, až zcela změkne. Guláš podávejte s houskovým knedlíkem nebo chlebem, můžete ho posypat proužky cibule.