Na guláš má každý svůj recept a pokaždé je trochu jiný. Připravte si třeba tenhle klasický z hovězího masa s lehce pikantní chutí.
Potřebujete:
✿ 750 g hovězí kližky
✿ 750 g cibule
✿ 4 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 2 lžíce sladké papriky
✿ 1 lžičku mletého kmínu
✿ 1 lžičku majoránky
✿ 1 lžičku chilli
✿ 1 lžíci rajského protlaku
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 l vývaru
✿ sádlo
✿ sůl, pepř
✿ 1 krajíc chleba
1. Maso nakrájejte na stejně velké kousky, osolte a opepřete. Nakrájenou cibuli osmažte v kastrolu na sádle dozlatova. Přidejte maso a ze všech stran ho opečte.
Přisypejte papriku, zakápněte octem, dále přidejte chilli, kmín a protlak, lehce orestujte a podlijte trochou vývaru.
2. Maso nechte několikrát podusit na šťávu a znovu podlévejte. Až bude poloměkké, zalijte ho vývarem, přidejte nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, majoránku, a duste, až maso změkne.
3. Před koncem vaření rozdrobte do guláše střídku chleba a nechte ho asi 10 minut rozvařit. Hotový guláš podávejte s chlebem či houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží či těstovinami.
hmm, mám rada takové trošku pikatní jídla, hovězí guláš vypadá výborně. určitě vyzkouším 😀
Tento recept na hovězí guláš vypadá skvěle! Určitě ho zkusím s tím rozdrceným chlebem, to jsem ještě nezkoušela.