Pokud vám zbude náplň, zapečte ji druhý den s bramborovou kaší – je to argentinská superchuťovka.
Ingredience na 16 taštiček:
● 1 kg hovězího zadního
● 3 červené papriky
● 5 cibulí
● 4 stroužky česneku
● olej
● sůl
● pepř
● kmín
● 5 vajec
● 100 g zelených oliv
● 2 balení křehkého těsta
● hladká mouka
Postup:
Maso nakrájejte na malé kostičky, cibuli a papriky nadrobno, česnek nasekejte. Opečte na pánvi, osolte, přidejte pepř a kmín a duste pod poklicí doměkka. Směs nechte vychladnout a vmíchejte do ní nadrobno nakrájená vejce a olivy.
Poprašte moukou vál a plát křehkého těsta ještě trochu rozválejte. Vypichujte z něj kolečka o průměru asi 10 cm. Kolečko těsta si položte do dlaně a do středu naneste lžíci náplně. Okraje nechte čisté a volné, ale náplní nešetřete.
Okraje těsta pak ohněte k sobě a vytvořte půlměsíc s náplní ve středu. Stiskem prstů je spojte a ztenčete. U kvalitního těsta je nemusíte ani ničím potírat. Okraje lehce nazdobíte vidličkou. Pečte v troubě na 180 °C asi 20 min.
Příprava: 150 min
Cena: 430 Kč
Zní to perfektně! Líbí se mi, že je možné zbytky využít i druhý den s bramborovou kaší. To je úsporné a chutné zároveň!
To zní jako skvělý recept! Ráda experimentuju s novými jídly a cestování po Argentíně mě vždycky lákalo. Určitě to vyzkouším!