Nejlepší je na carpaccio (čtěte karpáčo) hovězí svíčková. Bude se vám krásně rozplývat na jazyku.
Ingredience:
500 g hovězí svíčkové
hrst čerstvé rukoly
70 g parmazánu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky olivového oleje
sůl, pepř
2 lžičky plnotučného jogurtu
1 lžička zakysané smetany
1 lžička limetové šťávy
1 stroužek česneku
Postup:
Svíčkovou nakrájejte na tenké plátky. Následně je vyskládejte na potravinovou fólii připravenou na kuchyňském prkénku.
Plátky masa pokapejte olivovým olejem, přikryjte je potravinovou fólií a maso jemně naklepejte.
Nyní plátky masa vyskládejte na talíř a posypejte je čerstvě drceným pepřem a solí, přidejte trochu rukoly a citronovou šťávu.
V misce smíchejte plnotučný jogurt, zakysanou smetanu, limetovou šťávu a prolisovaný stroužek česneku. Dip na carpaccio dochuťte solí a pepřem.
Dipem následně maso lehce pokapejte, případně ho nechte v mističce, abyste si do něj mohli plátky masa pohodlně namáčet.
Carpaccio je možné dozdobit i nasekanou nakládanou okurkou anebo kapary. Podávejte ho s čerstvým bílým a křupavým pečivem.
Náš tip:
Skvělou chuť dodá tenkým plátkům masa najemno nebo na hoblinky nastrouhaný parmazán.