Bun bo Nam Bo je tradiční pokrm Vietnamců, kteří si ho dopřávají téměř denně.
Ingredience:
450 g hovězí kýty
4 stroužky česneku
olej
2 lžíce rybí omáčky
pepř
rýžové nudle
1 dcl rýžového octa
1 dcl rybí omáčky
300 ml horké vody
1 lžíce třtinového cukru
hrst arašídů
1 mrkev a ledový salát
2 hrsti mungo klíčků
čerstvé bylinky
Postup:
Maso dejte na 2 hodiny do mrazáku, pak ho nakrájejte na tenké plátky. Dva stroužky česneku oloupejte a nasekejte najemno. Plátky masa s česnekem promíchejte a přidejte trochu oleje, rybí omáčku a špetku pepře. Nechte 1 hodinu odležet. Arašídy orestujte.
Nudle uvařte dle návodu na obalu. Všechnu zeleninu nakrájejte na nudličky. Na pánvi si rozehřejte olej a plátky masa lehce orestujte. Mezitím si připravte zálivku z česneku nakrájeného na plátky smíchaného s rybí omáčkou, cukrem, octem a 300 ml vroucí vody.
Maso servírujte s nudlemi, nakrájenou zeleninou a zalité připravenou omáčkou. Dozdobte opraženými arašídy, bylinkami a mungo klíčky.
Náš tip:
V pálivé variantě pokrmu přidejte do omáčky nakrájenou chilli papričku.