Můžete je podávat jako drobné pohoštění anebo třeba k masu jako oblohu.
Ingredience:
500 g čerstvých hub
1 malá cibule
3 stroužky česneku
200 ml octa
200 ml vody
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
2 bobkové listy
5–6 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1/2 lžičky hořčičných semínek
1/2 lžičky tymiánu
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
V hrnci smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl, bobkový list, nové koření, pepř, případně hořčičná semínka a tymián. Směs přiveďte k varu a vařte 5 minut.
Do pánve vložte houby, cibuli a česnek. Zalijte připraveným nálevem a vařte na mírném ohni 10 minut, dokud houby nezměknou.
Houby přendejte do uzavíratelné sklenice.
Jéé, super nápad! Mám doma moc na přečtení knihy a do toho ještě takové houby k večeři, to bude pohodička!
Tento recept je přesně to, co potřebujeme na delší zimní večery. Houby v nálevu jako obloha jsou vynikající a dodají pokrmům nový nádech!
Je fascinující, jak jednoduše a rychle se dá připravit taková chutná obloha. Kombinace octového nálevu a koření může perfektně doplnit téměř každé jídlo.
Tak tohle musím udělat, když mám teď tolik hub doma! Jen si asi přidám o trochu víc česneku, protože ten mám ráda. Díky za super tip!
Moc se mi líbí, že recept není složitý a nevyžaduje žádné speciální ingredience. Uvařit si takové houby k masu bych chtěla zkusit!
Houby v divokém nálevu zní jako skvělý nápad na rychlou a chutnou variantu k večernímu pohoštění! Určitě to vyzkouším, mám doma spoustu čerstvých hub z poslední procházky v lese.