Slaný koláč s křupavým těstem a houbovo-sýrovou náplní potěší i vegetariány. Quiche (čte se kiš) se hodí k obědu, večeři i na piknik. Francouzská inspirace s českými houbami vytvoří dobrotu, která chutná každému.
Ingredience:
Těsto:
● 200 g hladké mouky
● 100 g másla
● 1 vejce, špetka soli
Náplň:
● 300 g hub
● 1 cibule
● 2 vejce
● 150 ml smetany
● 100 g strouhaného sýra
● sůl
● pepř
● muškát
Postup:
Z mouky, másla, vejce a soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím osmahneme cibuli a houby.
Těsto rozválíme do formy, předpečeme zhruba 10 min na 180 °C. Smícháme houby s vejci, smetanou a sýrem, dochutíme a nalijeme na korpus. Pečeme dalších asi 30 min.
Příprava: 75 min
Cena: 120 Kč
Tenhle quiche vypadá naprosto skvěle! Miluju kombinaci hub a sýra, hlavně když se užívají české houby. Určitě to vyzkouším doma.