Suroviny:  400 g velkých krup  100 g sádla  2 velké cibule  70 g sušených hub (700 g čerstvých)  4 – 6 stroužků česneku  dlaň majoránky  kmín, sůl, pepř
Postup: Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby. Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka cca 20 minut, scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme.
Na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme; přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě nadrcený pepř, dochutíme solí a majoránkou. Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a zapečeme cca 20 minut..
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					