Skvělé jídlo pro chvíle na chalupě.
Ingredience: na 4 porce
● 500 g hovězí kližky
● 750 g lesních hub
● 4 cibule
● 4 stroužky česneku
● 1 větší plechovka rajčatového protlaku
● 60 g hladké mouky
● 750 ml hovězího vývaru
● 3 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce drceného kmínu
● slunečnicový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Zaprašte paprikou a po chvilce, když se paprika rozvoní, přidejte na kostky nakrájené maso.
Osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a nechte na malém plameni dusit, dokud se nevyvaří skoro všechna šťáva z masa.
Maso zaprašte moukou, promíchejte a přilijte vývar. Přidejte pokrájené houby, protlak a nechte na malém plameni vařit, dokud houby a maso nezměknou. Nakonec guláš osolte a opepřete. Podávejte s chlebem, těstovinou či s knedlíkem.
Příprava: 80 min
Cena za 1 porci: 120 Kč