Smetanová omáčka je jemná a společně s čerstvou bylinkou vám rozdráždí chuťové buňky.
Ingredience
400 g vepřové panenky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 cibule
hrst čerstvých či mražených hub
350 ml smetany ke šlehání
1 polévková lžíce octa
1 polévková lžíce hladké mouky
sůl, pepř
2 lžíce rostlinného oleje
Postup:
Panenku rozkrájejte na jednotlivé medailonky. Lehce je rozklepejte, pak je důkladně osolte a také opepřete.
Orestujte si panenku na oleji, pak ji vyjměte a na pánev přidejte nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a houby. Zaprašte moukou.
Přidejte do pánve všechnu smetanu. Pokrm dosolte, dopepřete a přidejte ocet.
Nakonec do pokrmu přidejte čerstvý rozmarýn a promíchejte. Do pánve vraťte maso a ještě deset minut duste.
Hotový pokrm můžete servírovat posypaný čerstvou nasekanou petrželkou.
Jako přílohu zvolte bílou rýži, vařené brambory anebo brambory pečené či šťouchané.