Připravte si lasagne s netradiční chutí hub. Jsou snadné na přípravu a chutnají báječně.
Suroviny na 6 porcí – 400 g lasagne – 400 g lesních hub – 3 lžíce másla – 2 lžíce hladké mouky – sůl, pepř – 40 g strouhaného čedaru – 40 g strouhaného parmezánu – 200 ml kuřecího vývaru – 100 ml smetany – olej na vymazání
Postup
1. Houby očistěte a nakrájejte. Osmažte je na lžíci másla, osolte a opepřete.
2. Z másla a mouky umíchejte jíšku. Zalijte ji chladným vývarem, prošlehejte a povařte 5 minut. Přidejte houby a smetanu a krátce povařte.
3. Zapékací mísu vymažte a dejte houbovou směs. Posypte sýrem a položte lasagne. Vrstvy opakujte.
4. Pečte v troubě při 170 °C asi 25 minut.