Do tohoto pokrmu můžete zapracovat různé druhy zeleniny i bylinek. Základem jsou brambory a vejce, ke kterým můžete přidat třeba i strouhaný sýr z lednice, jenž už nemá jiné využití.
Ingredience: na 4 porce
● 800 g den předem uvařených brambor ve slupce
● 1 červená paprika
● hrst žampionů
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● 5 vajec
● 100 g eidamu
● sůl
● pepř
● olej
● 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi nechte rozpustit trochu oleje. Opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou papriku a nakonec na kousky nakrájené žampiony. Vše opečte, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou petrželku.
Zapékací mísu vymažte olejem. Dejte do ní brambory, směs z pánve a promíchejte. Vejce vyklepněte do misky. Prošlehejte je, přidejte sýr, sůl a pepř. Promíchejte a nalejte na směs v zapékací míse. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte zhruba 35 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč