Je hustá a přitom velmi jemná. Jako tajnou ingredieci do ní použijeme trochu kari a špetku kurkumy. Tak uděláte z obyčejné polévky nevšední gastronomický zážitek.
Suroviny:
2 hrsti čerstvých hub + půl hrsti na ozdobu
40 g másla
1 velká cibule
1 lžíce hladké mouky
voda
400 ml smetany 33%
1 lžíce kari koření
špetka kurkumy
sůl, pepř
kmín
Postup:
Na másle dozlatova osmahněte nakrájenou cibulku a zaprašte ji moukou. Přidejte na plátky na nakrájené houby. Půl hrsti dozlatova opečených hub vyjměte z hrnce ven, abyste jimi později polévku dozdobili. Přidejte kari, kurkumu, kmín a zalijte polévku 2 l vody.
Osolte ji a opepřete podle chuti a následně na mírném ohni vařte přibližně 20 minut. Na úplný závěr dochuťte polévku smetanou a ještě případně trochou soli a pepře nebo kari koření. Polévku dozdobte opečenými houbami a podávejte s čerstvým chlebem.