Lehkou vaječnou omeletu s chutí hub si můžete dát jako snídani nebo třeba menší večeři pro dvě osoby.
Potřebujete:
✿ 6 vajec
✿ 6 lžic mléka
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 70 g másla
✿ sůl, pepř
✿ 300 g hub
✿ 2 lžíce strouhaného sýra
1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno. V misce promíchejte vejce s mlékem a jemně strouhaným sýrem, trochu osolte a opepřete.
2. Na pánvi rozehřejte kousek másla a osmažte na něm cibulku dorůžova. Pak přidejte česnek, plátky hub a nechte vydusit vodu, kterou houby pustí.
3. Směs na pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte rozmíchanými vejci se sýrem. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a nechte vejce ztuhnout. Omeletu podávejte posypanou petrželkou nebo pažitkou.
To musí být naprosto vynikající! Mám velmi ráda houby ve všech podobách, takže tohle prostě musím co nejdříve vyzkoušet. A navíc vypadá to celkem jednoduše.
Houbová omeleta zní jako skvělý nápad na brunch s přáteli. Hledala jsem něco speciálního a tohle to určitě je. Moc děkuji za sdílení!
Nádherný recept, miluju omelety a houby zbožňuji, takže tohle je jako udělané přímo pro mě! 😍 Už se nemůžu dočkat, až si tento recept vyzkouším tento víkend.
Teda, tohle musim zkusit! Hubovou omletu jsem nikdy nedělala, ale zní to úplně super. Díky za tip. Já normálně do omelety dásím jen šunku a sýr, takže tady je prostor kam se posunout.