Určitě vyzkoušejte lehčí a alespoň o něco zdravější verzi klasického hot dogu, který si v pohodě můžete zabalit i na cesty.
Suroviny:
3 párky
2 velké cibule
2 lžíce másla
3 menší bagetky
5 lžic zakysané smetany
2 stroužky česneku
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce dijonské hořčice
petrželka na ozdobu
sůl, pepř
Postup:
Párky si nejprve uvařte ve vodě.
Do pěti lžic zakysané smetany přimíchejte dva prolisované stroužky česneku, přidejte podle chuti sůl a pepř. Nezapomeňte na trochu dijonské hořčice. Můžete použít i klasickou kremžskou.
Na másle si zpěňte cibulku a usmažte ji dokřupava. Těsně předtím, než začne zlátnout, ji poprašte kukuřičným škrobem.
Bagetku si opatrně rozpulte a vložte do ní připravený párek. Bohatě ho pokapejte připravenou smetanou smíchanou s hořčicí.
Přidejte najemno nasekanou jarní cibulku a poté hot dog posypejte dokřuprava upraženou cibulkou. Nešetřete, právě tento „posyp“ dělá jídlo dokonalé.
No co se týče mně, tak tohle vypadá na fakt dobrou změnu klasických hot dogů. Vždycky je dobrý zkusit něco novýho. A ty suroviny nebudou problém sehnat. Jasně že to vyzkouším, moc děkuju za recept.
Velmi zajímavá a originální interpretace klasického hot dogu. Recept je přehledně napsán a ingredience jsou snadno dostupné. Jsem zvědavá na kombinaci chutí, zejména na zakysanou smetanu s hořčicí ve spojení s křupavou cibulkou. Vřele doporučuji vyzkoušet.
Wow, to musí byt fakt dobrota! Normálně hot dogy moc nedělám, ale tohle vypadá, že bych si to mohla uvařit. A s tou křupavou cibulkou to musí byt fakt luxus. Dík za nápad 😉
Úžasné! Jsem věčně na cestách, tak hledám něco, co si mohu snadno zabalit a nemusí být nutně nezdravé fastfoody. Recept vypadá jednoduše a lákavě. Těším se, že to vyzkouším. Děkuji za inspiraci!
Ahoj! Tak tenhle recept už mě fakt zaujal. Hot dogy mám moc ráda, ale snažím se jíst zdravě, takže tohle vypadá jako skvělá alternativa. A ty křupavé cibulky… mňam! Už se těším, až to vyzkouším. Díky za tip!