Sladký, voňavý a zahřívací nápoj, který provoní domov jablky a skořicí a navodí tu pravou podzimní či zimní atmosféru. Skvělý je pro rodinné posezení i adventní večery.
Ingredience na 2 porce:
● 600 ml jablečného moštu nebo 100% šťávy
● 2 lžíce medu
● 1 skořicová tyčinka
● 2 hřebíčky
● plátek citronu
● několik koleček jablka na ozdobu
Postup:
Do menšího hrnce nalijte mošt, přidejte skořici, hřebíčky a citron. Pomalu zahřívejte na mírném ohni, nechte 8–10 minut prohřát, ale nevařte, aby se neztratila svěžest šťávy. Sladkost dolaďte medem a vše dobře rozmíchejte.
Poté punč sceďte do hrnků, ozdobte kolečky čerstvého jablka a podle chuti můžete doplnit špetkou mleté skořice navrch. Podává se horký, ideálně v nahřátých sklenicích.
Příprava: 15 min
Cena: 40 Kč
Punč s jablkama a skořicí jsem ještě nikdy nedělala, ale tenhle recept mě fakt nalákal. Podzimní večery jsou ideální čas na jeho přípravu, už se těším!
Tento recept na jablkový punč se skořicí vypadá opravdu lákavě. Zaujal mě především díky jednoduchým ingrediencím a určitě ho vyzkouším pro náš rodinný večer!