Pořádný pecen chleba na tento způsob určitě neznáte. Místo klasických topinek, které vás mohou tížit v žaludku, vyzkoušejte něco lepšího.
Suroviny:
1 bochník chleba
200 g ementálu nebo jiného tvrdého sýru, který máte rádi
200 g mozzarelly
100 g másla
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce nasekané petrželky
sůl, pepř, případně chilli
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C. Nyní si připravte bylinkové máslo. Máslo nechte v mikrovlnné troubě rozpustit, vymačkejte do něj česnek, přidejte sůl, pepř a nasekanou petrželku.
Bochník chleba nařezejte příčnými řezy po celém povrchu asi 2,5 cm od sebe. Jakmile vznikne mřížka, rozdělejte do ní oba druhy sýra a polijte ji máslem.
Chléb pečte v troubě 15 minut nebo do doby, dokud sýr a chléb krásně nezezlátnou. Konzumujte ho ještě horký.