Suroviny na 4 nápoje:
200 g cukru krystal,
30 ml pramenité vody
500 ml stoprocentního hruškového džusu
kůra z jednoho citronu
4 snítky meduňky
hrst čersvých lístků máty na ozdobu
1 šťavnatý grep
100 ml vodky
100 gramů medu
Postup:
Krystalový cukr a vodu v kastrůlku opatrně svaříme. Přilijeme hruškový džus, přidáme citronovou kůru (nejlépe strouhnou) a šťávu z půlky grepu. Všechno dohromady lehce povaříme. Poté ve směsi necháme rozpustit 100 g medu, a nakonec přilijeme vodku.
Servírujeme v menších skleničkách ozdobených zbývající polovinou grepu a sníkou zeleného, třeba meduňkou nebo mátou.
Extra tip:
Pochutnáte si i na jablečné variantě: místo hruškového – jablečný džus.