Možná by vás nenapadlo spojovat čokoládu zrovna s vínem, ale až ochutnáte tento originální a delikátní „svařák“, budete nadšeni. V Polsku ho prodávají i na vánočních trzích.
Potřebujete:
✿ 500 ml vody
✿ 750 ml červeného vína
✿ 400 g cukru krupice
✿ 100 g kakaa
✿ 2 kousky celé skořice
✿ 4 hvězdičky badyánu
✿ 8 hřebíčků
✿ 250 g tmavé 70% čokolády
✿ 2 mandarinky nebo pomeranče
✿ 1 větvičku rozmarýnu
1. Do většího hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, kakao, na kousky nalámanou kvalitní čokoládu a také skořici, hřebíčky a badyán. Přiveďte k varu. Až začne nápoj vřít, stáhněte z ohně a míchejte tak dlouho, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.
2. Čerstvé mandarinky nebo pomeranče nakrájejte na čtvrtiny, vložte je do hrnce k čokoládové směsi, přidejte ještě větvičku rozmarýnu a nechte 10 minut odstát.
3. Poté do nápoje dolijte červené víno a společně vše znovu na mírném ohni zahřejte. Následně stáhněte z ohně, nalijte do hrníčků nebo sklenic a popíjejte.