Šneci z listového těsta jsou už tradiční pochoutkou na všech oslavách. My si je připravíme v neobvyklé medovohořčičné variantě.
Ingredience:
1 balení listového těsta
200 g kvalitní vepřové šunky
200 g strouhaného sýra (čedar, gouda nebo eidam)
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
1 vejce na potření
sezamová semínka na posypání (nejlépe černá i bílá)
Postup:
Listové těsto rozviňte na vál. Smíchejte dijonskou hořčici s medem a touto směsí potřete celý povrch těsta.
Rozložte plátky šunky a posypejte je strouhaným sýrem.
Těsto pevně srolujte do válce a nakrájejte na 1,5–2cm šneky.
Přeneste je na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamovými semínky.
Šneky pečte při 200 °C přibližně 15–18 minut dozlatova.