Pro ty, kdo klasický řízek nemusí, máme pikantní variantu se sýrem. Zkuste usmažit celou mísu menších kuliček. K bramborovému salátu je to dobrota.
Ingredience:
500 g mletého vepřového masa
100 g strouhaného sýra (eidam nebo gouda)
1 vejce
sůl
pepř
strouhanka na obalování
olej na smažení
Postup:
Smíchejte mleté maso se strouhaným sýrem, vejcem, solí a pepřem. Z masové směsi vytvarujte placky. Každou obalte ve strouhance. Na pánvi rozehřejte olej a řízky smažte z obou stran dozlatova, a to asi 5 minut z každé strany.
Poté je nechte chvíli odpočinout na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje. Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy: 45 min
Cena: 130 Kč
Takový recept jsem ještě neviděla, holandský řízek mě překvapil. Asi ho zítra uvařím, vypadá to snadno.
Zajimavý recept! Sýr v řízku? No tak to určitě musim zkusit, vypadá to fakt chutně!
Zdá se mi, že holandský řízek je skvělou alternativou k tradičnímu řízku. Už se těším, až ho zkusím připravit dětem!
Recept na holandský řízek mě moc zaujal! Mám ráda kombinaci masových chutí se sýrem. Určitě ho vyzkouším na rodinné sešlosti!