Norská královna je známa i tím, že dbá na vyváženou stravu.
Ingredience na 2 porce:
hrníček hnědé rýže
sůl
olivový olej
Zelenina na přílohu:
½ brokolice
½ květáku
8 žampionů
2 mrkve
Postup:
Ideální je, pokud necháte hnědou rýži 12 hodin namočenou ve studené vodě a jednou dvakrát vodu vyměníte. Jinak rýži několikrát propláchněte na cedníku teplou a studenou vodou.
Nasypte ji do hrnce do výše 1 cm, zalijte studenou vodou, dle chuti osolte a nechte dusit na mírném ohni bez pokličky. Zeleninu omyjte, brokolici a květák rozdělte na růžičky, mrkev nakrájejte na kousky.
Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a poduste na trošce oleje na pánvi. V hrnci uvařte zeleninu, začnete s mrkví, pak přidejte květák a na závěr brokolici. Měkkou zeleninu propláchněte studenou vodou.
Uvařenou rýži naaranžujte na talíř spolu se zeleninou a houbami a podávejte. Hnědá rýže je zdravější a překvapivě chutnější než bílá. Obsahuje mnoho vitaminů a minerálů, jako je vápník, hořčík a železo. Kromě toho je bohatým zdrojem antioxidantů.
Příprava: 55 min
Cena za 1 porci: 50 Kč
Tohle musim zkusit! Hneda ryze je fakt super, a kralovna Sonja vi, co je dobre 😀 Urcite to bude mnam.