Často bývá popisována jako zázračná, a to na základě blahodárných látek, které obsahuje. Podobné účinky ale mají i mnohé další houby, například špičky.
Přisuzují se jí protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky. Hlíva ústřičná byla a je považována za zázrak a elixír mládí. V 70. letech minulého století byla dokonce tato houba zkoumána i vědecky a zájem o ni začal prudce narůstat.
Aktuálně je hlíva ústřičná doporučována jako doplněk stravy, který je prevencí a lékem mnoha onemocnění.
Posilte svou imunitu
Hlíva ústřičná se výrazně zasazuje o posílení imunity a celkové kondice, mimo to chrání před nejrozšířenějšími civilizačními chorobami, protože příznivě ovlivňuje stav cévního systému a hladinu cholesterolu v krvi.
Tato zázračná houba je tedy velmi doporučovaná jako prevence proti civilizačním chorobám. Jaké obtíže může hlíva ústřičná vyřešit?
Užívejte ji na oslabenou imunitu, potíže s trávením, potíže s cévami a cévním systémem, cukrovku, alergie, detoxikace, rakovinu, kožní onemocnění a regenerace pooperačních a poúrazových stavů.
Je to chutná delikatesa
Tato zázračná houba je zároveň chuťově výborná, díky ní se i z obyčejného pokrmu stane gurmánský zážitek. Má jemnou chuť a příjemné houbové aroma. Hlíva ústřičná tak může být využita do omáček či polévek, ale i zcela samostatně.
Lze ji vařit, smažit, péct, zapékat. Může být předkrmem i hlavním chodem, fantazii se rozhodně meze nekladou. Pokud vás hlíva ústřičná zaujala, pak určitě některé recepty vyzkoušejte. Nejenže si pochutnáte, ale dodáte svému tělu zdraví prospěšné látky.
.