Není to jen tak obyčejný nakládaný sýr. Přesvědčte se sami!
Ingredience:
1 ks hermelínu
1/2 červené cibule
1 feferonka
2–3 bobkové listy
3–4 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
125 ml oleje
50 ml bílého vína
1 lžíce octa
sůl podle chuti
Postup:
Hermelín rozpulte, cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, feferonku na kolečka, česnek na tenké plátky.
Do hrnce nalijte olej, víno, přidejte nové koření, česnek, vše osolte a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a odstavte.
Do sklenice navrstvěte cibuli, plátky hermelínu, feferonky a zalijte marinádou. Přidejte ocet.
Sklenici uzavřete a nechte odležet v lednici alespoň týden, nejlépe deset dní.
Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem jako chuťovku.
Tohle vypadá jako dokonalá chuťovka! Už se těším, až si to vyrobím na naši dámskou jízdu s kolegyněmi.
Hermelín s vínem a feferonkami je pro mě novinka! Musím říct, že mě zaujal a zkusím ho připravit na náš příští rodinný večírek.
Velmi zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen mě trochu zaráží kombinace vína a feferonky. Mohlo by to být ale nakonec příjemně pikantní.
To vypadá hrozně dobře! Musím to zkusit o víkendu, akorát nevím, jak já tu feferonku, není to moc pálivý?