Ačkoli je v nich naprosté minimum masa, zasytí i velké žrouty.
Ingredience: na 4 porce
● 500 g hub
● 2 cibule
● 100 g veky
● 150 ml mléka
● 150 g měkkého salámu
● 2 vejce
● 50 g krupice
● lžička hořčice
● strouhanka na obalení
● sůl
● pepř
● petrželka
● olej na smažení
Postup:
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené houby a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Potom přidáme kousky veky namočené v mléce, 1 rozšlehané vejce, osolíme, opepříme, vmícháme na proužky nastrouhaný salám a zahustíme krupicí.
Z houbové hmoty tvarujeme malé placičky, které obalíme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku, do něhož zašleháme hořčici, a nakonec ještě ve strouhance. Karbanátky smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 13 Kč