Suroviny:
400 g mletého hovězího předního masa
100 g Sýru na pánev
2 bulky na burger
1 červená cibule
2 rajčata
dubový salát
kečup, hořčice, sůl, pepř
Postup:
Maso si rozdělte na dvě stejné části, osolte, opepřete a utvořte dvě pravidelné placky a uprostřed každé z nich udělejte malý důlek.
Potřete olivovým olejem a opečte z každé strany na největším žáru, stáhněte na stranu a dejte grilovat silnější plátky cibule. Sýr na pánev vložte na rozehřátou pánev, negrilujte jej přímo na ohni.
Maso nechte cca tři minuty dotáhnout. Že je hotové, poznáme v momentě, kdy z něj začíná vytékat šťáva. Na maso přidejte z obou stran opečený Sýr na pánev. Mezitím opečte housky.
Jednu stranu housky potřete hořčicí, druhou kečupem, na spodní stranu poklademe listy dubového salátu, přidejte maso se Sýrem na pánev, grilovanou cibuli, nakrájená rajčata a přiklopte.
Můžete servírovat třeba se salátkem coleslaw nebo pečenými bramborami.
Že jste ještě neslyšeli o dubovém salátku? Je to jen další z řady barevných salátů. Listy zeleného a červeného dubáčku svým tvarem skutečně připomínají lístky dubu.
Jsou jemné, lehce vlnité, chuťově delikátní a výborně doplňují salátové směsi nebo právě hamburgery.