Suroviny: 3 kg brambor 250 g hladké mouky 250 g hrubé mouky sůl 2 cibule 2 kg bílého zelí 1 a ½ kg uzeného masa Postup: Brambory nastrouháme najemno. Vymačkáme šťávu. Přidáme 2 lžičky soli a mouku, zamícháme.
Do vroucí osolené vody vložíme kousek těsta. Pokud zůstane v celku, tak je konzistence perfektní. Pokud se rozpadne, přidáme mouku. Poté můžeme vkládat přes haluškovač. Vaříme 5–7 minut. Uzené: Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny.
Vyjmeme ho a pokrájíme na malé kousky. Orestujeme cibulku. Přidáme zelí i s polovinou šťávy a vaříme, až se šťáva vypaří. Vše smícháme a dosolíme.