Řecký sýr halloumi nejlépe chutná připravený na grilu a s medem.
Ingredience:
1 balení halloumi sýra (cca 250 g)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce tekutého medu
čerstvě mletý černý pepř
čerstvá máta
pár kapek citronové šťávy
Postup:
Halloumi nakrájejte na přibližně centimetrové plátky. Jemně je potřete z obou stran olivovým olejem, aby se nepřichytávaly ke grilu.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
Plátky halloumi grilujte asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nezískají zlatavou krustu a grilovací pruhy.
Ihned po sundání z grilu pokapejte plátky sýra medem a lehce posypejte mletým pepřem.
Dozdobte mátou či jinou bylinkou.
Podávejte teplé.
Halloumi miluju a s medem je to vážně skvělé! Moc se mi líbí, že se dá tak snadno připravit na grilu.
Sýr na grilu s medem jsem zkoušela poprvé. Mám moc ráda halloumi, a tohle spojení bylo fakt boží!